Katrien van Riet

Wie ben je?

Mijn naam is Katrien van Riet en ik ben docent Engels en Nederlands aan volwassenen. Ik heb een passie voor onderwijs in brede zin en ik ben sinds m’n dertiende al helemaal weg van (de Engelse) taal.

Wat inspireert je?

De momenten waarop er echt geleerd wordt in een les. De zogenaamde lightbulb moments die mensen opeens met andere ogen naar iets laten kijken. Dat vind ik mooi en het is een van de hoofdredenen dat ik graag lesgeef.

Wat is je lesmethode?

Tijdens de CELTA-training (Certificate in English Language Teaching to Adults) kwam ik in aanraking met veel interessante lestechnieken. In de negen jaar dat ik nu lesgeef, heb ik weer veel nieuwe dingen ontdekt die studenten en docenten van de Engelse taal kunnen helpen. Deze inzichten deel ik graag met anderen.
Ik vind het belangrijk dat mensen met plezier een taal leren en het leuk vinden om naar de les te komen. Een goede sfeer in de klas is voor mij erg belangrijk. Taal hoeft niet je grootste hobby te worden, maar ik zoek de uitdaging in het vinden van onderwerpen die cursisten aanspreken en die ze laat zien dat taal leuk en interessant kan zijn.

Wat interesseert je in taal?

Taal is overal. We gebruiken het elke dag voor heel veel dingen. Niet alleen thuis, maar ook op het werk, in de kroeg, op vakantie, noem het maar op. Goed zijn in taal is goed zijn in het leven.